Sporten

Gisteravond na het eten ben ik ondanks die warmte toch naar de sportschool gegaan. Gelukkig hebben ze er airco maar op de eerste verdieping is het toch warmer als beneden. Net of de airco het niet deed. Toen ik met m’n warming up bezig was, was het net of m’n spieren binnen no time al opgewarmd waren. Maar had het gewoon al gelijk benauwd. Wat ik normaal niet zo snel heb. Gelukkig was het qua mensen niet druk.

Ik had m’n borstspieren gedaan, armen (biceps en triceps) bovenbenen en billen, en m’n buik. Ik trainde samen met m’n partner dus we hielpen elkaar af en toe. Nou ja hij mij meer als ik hem. Normaal gesproken als we ieder onze eigen gang gaan dan hou ik een schema via een app bij. Echt zo ontzettend handig! Ik kan de oefening selecteren en daarachter vul ik aantal kilo’s in en hoeveel keer ik het heb gedaan. En meestal hou ik bij een oefening drie sets aan. Als ik dat schema later nog eens wil dien met de oefeningen die ik heb gedaan, zie je in het lichtgrijs de kilo’s met aantal keer. Dan weet je wat je de laatste keer hebt gepakt en als je zwaarder wilt zie je op het einde of er vooruitgang is. Zo handig die log geschiedenis.

Toen we klaar waren legde m’n partner de sporttas op een tafel en ging zich even wegen, en ik ging m’n bidon legen. Dat gedaan en hij loopt richting de uitgang en ik loop hem zo achterna. Eenmaal thuis aangekomen stapt hij de auto uit en loopt naar de voordeur om open te maken en ik kijk hem aan en zeg: waar is de sporttas dan? Hij zegt: ‘die heb jij toch meegenomen? Jij stond daar nog als laatst’. Ik dacht nah lekker dan. Ging ik op internet zoeken naar het telefoonnummer van de sportschool…hebben ze die niet! Alleen een algemeen hoofdkantoor nummer. Tja heb ik wat aan..not! Dus….ben ik vanmorgen toen ik naar het werk fietste maar eerst naar de sportschool gegaan om de tas op te halen. Toen ik binnen kwam lopen werd er gezegd: zo jij begint vroeg! Ik zeg: nou…ik kom alleen even m’n sporttas ophalen die ik gisteravond vergeten was. En die lag netjes achter de balie en werd mij gegeven. Pfff en het was al best warm op de fiets vanmorgen. Vandaag dagje rust, en morgen gaan we weer. 🏋🏼‍♂️ We sporten drie keer in de week en het weekend lekker niet.

Doen jullie ook aan sporten en zo ja wat en hoe vaak? En houd je ook een schema bij?

Hele fijne avond.

4 gedachten over “Sporten”

 1. Ik sport twee keer per week.. maar wat is dat voor app die alles bij houdt van oefeningen??
  Ik heb elke 4 maanden een nieuw schema die ik krijg, ook om mijn spieren niet te laten wennen aan dezelfde oefeningen elke keer.. Met krachttraining ben ik even gestopt want ik had 3kilo aan spieren gekweekt en dat vond ik wat veel van het goede… je krijgt er zoveel energie van, vind je ook niet !?!? 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Op de Apple heet de app: strong.
   Logo is een dumbell met blauwe gewichtjes.
   Ik verdeel de spiergroep in de drie dagen en de oefenen varieer ik regelmatig om niet steeds dezelfde te doen.
   Ja altijd als ik er eenmaal ben is het wel kekker en je krijgt er inderdaad energie van. 😃

   Geliked door 1 persoon

  1. Ohhh echt? 😧 nou dat is helemaal erg! Sporttas maakt me niet uit, daar zat alleen handschoenen, handdoeken, slotje voor kluisje en scankaartje in.
   Tja nou vandaag zijn we even naar het water geweest met de hond. Nou zat net toen we thuis kwamen onder het zand dus ben gaan douchen. Maar we gaan nu zo toch nog naar de sportschool…. had liever morgen gegaan. Maar ja als ik er eenmaal ben…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s